perjantai 29. maaliskuuta 2019

Viimeisiä viedään Dublinissa

Vietin Pyhän Patrickin päivän Dublinissa. Koko maa täyttyi paraateista, vihreistä asuista sekä turisteista. Suurin osa paikallisista pakeni maaseudun rauhaan sekä kotikyliin juhlimaan, kun taas eritoten Dublin täyttyi turisteista. Tuntui että 90% juhlijoista eivät olleet Irlantilaisia. Kävin seuraamassa keskustan läpi kulkevan paraatin jonka jälkeen menoa ja meininkiä riitti kaupungilla pikkutunneille asti. Mielenkiintoinen päivä olla Dublinissa!

1) Temple Bar hulinoita Pyhän Patrickin päivänä 2) Paraati 3) Lomalla Lissabonissa
Lomalta palattu viikon jälkeen tuttuihin maisemiin ja vaihto alkaa lähenemään loppuaan (viimeinen viikko käynnistyy maanantaina!!). Kyllä teki pieni tauko hyvää hektisen kevään keskellä. Aika vaihdossa on mennyt hurjan nopeasti mutta on kiva palata kotiin tuttujen asioiden sekä arjen äärelle. Harjoittelussa olen ollut päivystyksen tietokonetomografiatutkimuksissa sekä yksityisellä sairaalalla cath labissa, jossa on hyvin erilainen meininki julkiseen puoleen. Cath lab huoneita on kolme, potilaat ovat hyväkuntoisia eikä kiire paina.  Yksityisellä puolella on omat röntgenhoitajat mutta ainakin cath labin lääkärit pomppivat edestakaisin. Oli mielenkiintoista nähdä toisenlainenkin puoli työskentelystä!

Materin yliopistollisessa sairaalassa on yksi tietokonetomografialaite päivystyksen puolella, jossa kuvataan myös useita ei-päivystyksellisiä potilaita päivittäin. Tutkimusvalikoima on laaja ja muistuttaa minua aikaisemmasta CT-harjoittelusta  päivystystietokonetomografialla. Päivystyksen CT-tutkimuksissa on kaksi röntgenhoitajaa sekä avustaja joka muun muassa hakee potilaita ja auttaa siirroissa. Sairaanhoitaja kanyloi potilaat erikseen ennen tutkimusta. Toisin kuin natiivipäivystyksessä, tietokonetomografiaan tulevia käveleviä potilaita ei tarvitse metsästää ympäri osastoa vaan potilaat löytyvät tietystä odotustilasta (tai avustaja hakee tietyiltä vuodepaikoilta). Kyseisellä laitteella tehdään myös oikeuslääketieteelliset tietokonetomografiatutkimukset.

Viimeisellä viikolla vaihdossa on vielä tiedossa pari päivää tietokonetomografiatutkimuksissa, Erasmus aktiviteetteja sekä pakkausta. Luvassa on siis kiireinen viikko, sillä haluaisin käydä tsekkaamassa lisäksi viimeisen kerran (ainakin hetkeen) lempparipaikkoja täällä Dublinissa.

Kotiin palaamisen jälkeen luvassa on hirveästi tekemistä koulun suhteen, joten varmasti ei kerkeä hirveästi kulttuurishokkia tai ikävää potemaan. Eniten tulen Irlannissa varmaan kaipaamaan Dublinin tunnelmaa sekä monia toinen toistaan upeimpia nähtävyyksiä ja paikkoja. Suosittelen Dublinia Erasmus kohteena, jos joku miettii haluavansa Irlantiin vaihtoon. Aika Erasmus-vaihdossa on hyvin opettavaista aikaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti viimeistä viikkoa vaihdossa ja kohta suunta kohti Suomea!

Slán!

Jemina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti