perjantai 29. maaliskuuta 2019

Viikko jäljellä!


Äiti ja täti kylmissän
Äitin kanssa appelsiinipuun alla
Reilu viikon päästä lähtee lento suomeen! En kestä, en halua. Viime viikko meni rennon letkeästi, kun viikko oli vapaata ja sukulaiset ja kaveri tuli kyläilemään. Äitini ja tätini hotelli sijaitsi Albufeirassa joka on noin 35km päässä Farosta. He olivat luonani kaksi yötä ja minä kävin myös heidän hotellissaan Albufeirassa. Albufeira oli ihan eri paikka Faroon verrattuna. Torstaina myös vaihtariluokkalaiseni Irlannista tuli luoksemme kyläilemään. Hänen kanssaan testasimme ensimmäistä kertaa sähkökäyttöisiä potkulautoja, joita on ympäri Faroa. Jäin niihin totaalisesti koukkuun, olemme käyneet sen jälkeen kämppikseni kanssa kolme kertaa ajelemassa. Niiden käyttämiseen pitää ladata puhelimeen sovellus ja huvi maksaa 15 senttiä minuutilta. Potkulaudat kulkevat maksimissaan 25km/h.


Jemina hurjastelee
























Ensimmäinen viikko mammografiatutkimuksissa on nyt takana. Tutkimukset tehdään kutakuinkin samalla tavalla mitä suomessa. Perusprojektioina toimivat CC ja MLO. Mitä hyvän kuvan kriteereihin tulee, ainoa seikka mikä minulla pisti silmään oli se, että ihopoimut ovat melko yleisiä kuvissa. Myös CC kuvissa en ole vielä kertaakaan nähnyt rintalihasta, siitä kysyinkin ohjaajaltani ja hän sanoin, että on hyvä jos rintalihas näkyy, mutta se ei ole pakollista. Faron sairaalassa ei tehdä seulonta mammografioita vaan pelkästään kliinisiä mammografioita. Suurin osa tutkimuksista, joissa olin mukana, tehtiin ennen biopsiaa, biopsiat suoritettiin ultraääniohjatusti. Tomosynteesi-mammografioita otetaan myös paljon.





Tänä aikana olen saanut hirveästi itsevarmuutta yksin tekemiseen. Portugalissa opiskelijat pääsevät tekemään paljon enemmän ja paljon itsenäisemmin tutkimuksia. Ainoa rajoite on tietenkin ollut yhteisen kielen puute joko potilaan, röntgenhoitajan tai apulaisen välille. Tästäkin huolimatta olen päässyt tekemään todella paljon itsenäisesti. Kaikin puolin aivan timanttinen reissu takana, enkä vaihtaisi päivääkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti