perjantai 15. maaliskuuta 2019

Ekan viikon kuulumiset Kiinasta




Olen Jenni, kolmannen vuoden röntgenhoitajaopiskelija ja vaihdossa Kiinassa, Shanghaissa kevään 2019.

Vaihdon hakuprosessi tuntui aluksi sekavalta, mutta meni lopulta tosi sujuvasti. Vaihtoon liittyvien hakujen lisäksi pitää Kiinaan hakea viisumi (itselläni on X2, mikä oikeuttaa max. 180 päivän maassaoloon). Viisumihakemus täytettiin aluksi netissä, jonka jälkeen tuli varata aika Helsinkiin Chinese Visa Application Service Centeriin. Reilu viikon päästä sain passin ja viisumin postitse Tampereelle.

Lento Helsingistä lähti 1.3 ja perillä Pudongin lentokentällä tapasin ekaa kertaa muut suomalaiset vaihtarit. Meitä on täällä yhteensä 5 suomalaista; sairaanhoitajaopiskelija Oulusta, kätilöopiskelija Helsingistä ja kaksi fyssariopiskelijaa Kuopiosta. Lentokentällä meitä vastassa oli kaks paikallista sairaanhoitajaopiskelijaa, joiden kanssa yhdessä suunnattiin yliopiston kampusalueelle. Perille saavuttuamme käytiin omien opettajien/ohjaajien kanssa läpi tulevaa harkka-aikaa ja lukujärjestystä. Kävin itse myös jo ekana päivänä tutustumassa sairaalaan opettajani kanssa. Illalla mentiin vielä metrolla käymään Shanghain keskustassa katsomassa pilvenpiirtäjiä. Lopulta oltiin superväsyneitä ja oli pakko mennä nukkumaan, koska jo seuraavana aamuna klo 9 alkoi ensimmäinen harkkapäivä sairaalassa.



Koulu, jossa opiskelen on Shanghai University of Medicine & Health Sciences. SUMHS:in kampusalue on todella laaja ja se jakautuu pohjois- ja eteläosioon. Kummassakin osiossa on n. 9 isoa rakennusta. Vaihtareille on oma rakennus, jossa on huoneita useammassa kerroksessa, yhteiset keittiö- ja pyykinpesutilat sekä kuntosali. Lisäksi kampusalueella on opiskelijoille mm. iso ruokalarakennus, kirjasto, kauppoja ja urheilukenttiä.



Sairaala, jossa suoritan mun harkan on nimeltään Zhoupu Hospital. Se on parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä kampusalueelta. 

Mulla on nyt alustava lukujärjestys, jonka mukaan oon maanantaista keskiviikkoon sairaalalla ja torstaista perjantaihin opiskelen koululla. Suunnitelman mukaan olisin sairaalalla ainakin natiivikuvantamisen puolella, CT:llä ja magneetilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti