sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Bergen, Norja (4/13)

Reissun ensimmäiset kolme viikkoa pyörähtivät koululla. Patient care –kurssin tiimoilta riitti luentoja jokaiselle päivälle aina hieman erilaisesti asiaa lähestyen. Ryhmätöitä, keskusteluja, harjoituksia ja perinteisiä luentoja. Nyt on jo takana viikko harjoittelua, mutta palaillaan siihen seuraavissa höpinöissä.

ryhmätyöt <3

maisemat vaihtopysäkiltä koulumatkalla

Koululle pääsee kävellenkin, mutta ollaan laitettu julkiset töihin ja kuljettu niillä. Bussikortti kuukaudeksi maksoi vajaan 50€ opiskelijalle ja kulkualue on todella laaja. Kortti käy bussissa sekä Bybanessa (paikallinen ratikka). Koulumatkaan menee kellonajasta riippuen puolisen tuntia. Suomeen verrattuna bussit ovat erittäin ahtaita ja välillä todella täyteen pakkautuneita. Pysäkillä muut matkustajat hyppäävät bussista sulavasti ulos päästääkseen poisjäävät ennen kuin palaavat itse takaisin sisään. Tämä voisi olla mukavaa vaihtelua myös kotiin. Kyytiin pääsee muualtakin kuin etuovesta ja voimassa oleva lippu on matkustajan omalla vastuulla. Ainakin Bybanessa on osunut tarkastajat kohdalle ja he vaativat nähdä sekä lipun että paikallisen opiskelijakortin. Koska nykyaika, molemmat löytyvät näppärästi kännykästä.


Kampus Kronstad
sisäpiha
ruokala
pääaula

Koulun kampus sijaitsee Kronstadissa ja nykyisen kompleksin viereen rakennetaan parhaillaan lisää. Kampus on valmistunut 2014 ja se on upeasti sulautettu 6 vanhaan rautatiehalliin. Kampuksella pyörii vajaa 7000 ihmistä ja tilat ovat mielettömän ihanat. Eikä maisemissakaan ole valittamista, kun ikkunat antavat vuorille.

maisemat luokasta
Opetustiloina on perinteisten luokkahuoneiden lisäksi pieniä auditorioita, joissa istuisi mieluusti päivittäin. Kyseisellä ratkaisulla päästäisiin pitkälle Suomessakin, kun ryhmäkoot ovat ajoittain suuria ja luokkatilat mitä sattuu. Samoin tilojen tekniikkaan on panostettu järkevästi.

auditorioluokka
ryhmätyöskentelytila

Kampus on täynnä oleskelu- ja istumatiloja. Opiskelijoita tuntuu olevan joka puolella työskentelemässä – enkä ihmettele. Viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen on oikeasti annettu ajatusta. Ympäriinsä on sijoitettu eri kokoisia ryhmätyötiloja, joita pystyy varaamaan sähköisen varausjärjestelmän kautta – JÄRKEVÄÄ! Pakko myöntää, olen kateellinen.

Pian tulee ensimmäisiä vieraita kotipuolesta, huisin kivaa! :)

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti