sunnuntai 3. helmikuuta 2019


Olá!


Kuukausi Farossa alkaa tulla täyteen, eli kolmasosa vaihdosta alkaa olla suoritettu. Aika on mennyt todella nopeasti niin sairaalassa, kuin vapaa-ajallakin. Pikkuhiljaa alkaa natiivit ja CT tuntua taas tutuilta jutuilta ja itsenäinen työskentely on lisääntynyt paljon. Tällä viikolla aloitin yhteisten työvuorojen teon Norjalaisen vaihtarin kanssa, sillä täällä on yleistä, että opiskelijat tulevat harjoitteluun 2-4 hengen ryhmissä ja ovat samalla työpisteellä yhtä aikaa. Minusta systeemi on hyvä, sillä pääsemme yhdessä toisen opiskelijan kanssa pohtimaan tutkimuksen kulkua ja oppimaan asioita toisiltamme.


Tällä kertaa ajattelin kertoa hiukan täkäläisistä tietokonetomografiatutkimuksista. Yleisin tutkimus on täälläkin natiivi pää ja niitä on paljon. Potilas määrä riippuu toki päivästä, mutta pääsääntöisesti tekemistä riittää aamu yhdeksästä ilta kuuteen saakka. Täällä on siis yksi CT ja siellä työskentelee pääsääntöisesti kaksi röntgenhoitajaa ja vähintän yksi apulainen. Apulainen hoitaa monesti koko potilastyöskentelyn. Usein röntgenhoitaja ei välttämättä edes käy potilaan luona, mikäli tutkimuksessa ei käytetä varjoainetta. Varjoaineen kanssa työskentelyn ja kanyloinnin hoitaa itse röntgenhoitaja. Olen päässyt kiitettävän verran kanyloimaan potilaita ja itseasiassa pidän täkäläisistä kanyyleista enemmän kuin suomessa käyttämistäni ”perhosmallin” kanyyleista.


Olen päässyt tekemään varjoaineella ja ilman; päitä, vartaloita, keuhkoja, kauloja ja erilaisia angiotutkimuksia, kuten alaraajojen angiotutkimus. Myös rekonstruktioita olen päässyt tekemään kiitettävän määrän. Periaatteessa niitä tehdään joka tutkimuksen jälkeen, lukuunottamatta natiivipäitä. 


Paikallinen tapas ravintola
Tällä viikolla pääsn juhlistamaan myös syntymäpäivääni. Kävimme toisen vaihtarin kanssa illallisella paikallisessa tapas ravintolassa ja drinksuilla hotel faron kattoteranssilla, josta on mahtavat maisemat merelle. Tämän viikon täällä on satanut ja tuullut melko rankasti, mutta välillä on onneksi myös aurinko näyttänyt itseään. Huomenna ystäväni suomesta lentää kyläilemään luokseni ja pääsen näyttämään hänelle Faron kaupunkia 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti