perjantai 15. helmikuuta 2019

Dublin 50%

Terveisiä harjoittelusta! Toinen viikko alkoi kuvantulkintatentillä, joita paikalliset röntgenhoitajaopiskelijat tekevät yhtenään. Tentissä oli 30 kuvaa, joista jokaisesta piti löytää patologia, kuvausteknisistä tai muista olosuhteista johtuvia muutoksia. Ensikertalaiseksi meni ihan hyvin vaikka taisinkin saada muutaman säälipisteen hyvästä yrityksestä, kun kaikki sanat eivät enkuksi olleet tuttuja! Paikallisilla on myös näyttöjä ja on aiheuttanut suurta ihmetystä kun meillä meillä ei ole kumpaakaan. Opiskelijat eivät saa mitään palautetta harjoittelusta, kun taas koen että koko jakson aikainen arviointi (tavoite, itsearviointi, ohjaajan arviointi) tukee ammatillista kasvua enemmän.
1) Näkymä sairaalan ylimmästä kerroksesta 2) Toimenpidesali 3)  Radiologia pyörii 2. kerroksessa 4) Aamu leikkurissa 5) Dosimetrit rinnakkain
Täällä hoitajat ovat lakkoilleet viimeisen muutaman viikon ja tämä on vaikuttanut myös kuvantamiseen (lakkopäivät ovat olleet superhiljaisia...). Toimenpideradiologiahuoneita on kaksi. Pääsin seuraamaan muun muassa angioita, PTC-, SVC-stenttauksia, IVC-filtterin poistoa, PICC-katetrointia, SIRT-sädehoidon suunnittelu-angioita, suonten embolisaatioita ja nefrostoomien sekä keskuslaskimoporttien laittoa. Potilaan mukana tulee kansio, jossa on kaikki tiedot (tietoja kun ei ole sähköisesti koottu). Kyllä on ikävä Efficaa ja RIS-järjestelmää! Toimenpiteen suorittaa toimenpideradiologi (joskus useampi), hoitajat antavat pyydettäessä välineitä ja röntgenhoitajan rooli on liikutella laitetta haluttuun suuntaan sekä tallentaa kuvat. Dosimetrejä pidetään suojien alla, paljon aikaa toimenpiteissä viettävillä on dosimetri myös suojien päällä.
1) Trinity Collegen vanha kirjasto 2) Howth kalasatama 3) Hurling -ottelu 4)  Arkiaamu Dublinissa 5) Bog of Frogs -kävelyreitti (Howth)

Leikkaussaleja on 12, joissa röntgenhoitajia tarvitaan yleensä kolmessa. Pienessä salissa laitetaan muun muassa K-piikkejä, C-kaari-salissa tehdään ortopedisiä nilkka, ranne ja lonkkaleikkauksia, urologisia (mm. virtsatiekivien murskaamista laserilla) sekä O-kaaren avulla rankaleikkauksia. Röntgenhoitajan tehtävä on varmistaa, että kaikilla on sädesuojat, siirrellä laitetta haluttuihin projektioihin sekä kuvata kun lääkäri sanoo. Leikkauksien välissä olen kuvaillut keuhkoja liukuhihnalla. Ensi viikolla ei pitäisi enää olla lakkoja, joten toivotaan että on työntäyteisiä päiviä luvassa!

Slán!

Jemina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti