sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Dia duit ón Baile Átha Cliath!

Moikka taas!

Pari viikkoa vaihdosta taas vierähtänyt ja nyt on kuukausi vaihtoa takana. Aika menee niin äkkiä!  Aloitin tosiaan harjoittelun Mater Misericordiaen yliopistollisessa sairaalassa. Olen joka viikko eri modaliteetilla. Päädyin ensimmäiseksi viikoksi natiivikuvantamiseen ja pääsin jo heti toisen potilaan kohdalla tuumasta toimeen. Natiivikuvantaminen kyseisessä sairaalassa eroaa tietyissä asioissa siihen mihin aikaisemmissa harjoittelupaikoissa olen tottunut. Täällä henkilöllisyys varmistetaan triplatarkastuksella (koko nimi, syntymäpäivä ja kotiosoite), lähetteet ovat kaikki paperisia, käsidesin käyttö on vähäistä eikä potilaita identifioida henkilötunnuksen mukaan (potilailla on sairaalanumerot) joten esim. vanhojen kuvien löytäminen ei mene helpoimman kaavan mukaan. Lähetteissä ei lue juurikaan mitään tausta-informaatiota kuvauskohteen lisäksi ja raskauden mahdollisuus varmistetaan vain lantion/vatsan alueen kuvauksissa.
1) Mater Misericordiaen yliopistollinen sairaala (MMUH) 2) Näkymä natiivikuvantamisen aulasta 3) MMUH Whitty Building 4) Belfast Peace Wall
Suomessa tunnutaan olevan tarkempia kuvausetäisyyden, blendauksen ja säteilysuojien käytön suhteen (viikon aikana en nähnyt kertaakaan käytettävän suojia).  Potilaiden yksityisyys tuntuu olevan etusijalla (riisutetaan sekä palpoidaan huomattavasti vähemmän). Täällä kuvataan paljon enemmän potilaita vaatteet päällä ja jos potilasta joutuu ohjeistamaan riisumaan jotain, annetaan sairaalapaita kuvauksen ajaksi.
Parin viikon aikana olen ehtinyt tehdä muutakin! Kävin muun muassa perinteisen Irlantilaisen musiikin festareilla, Pohjois-Irlannissa, Kilkennyn kaupungissa, museoissa sekä tutustunut maaseudun nähtävyyksiin. Vierailin myös paikallisella lammastilalla, jossa pääsin näkemään paimenkoiria työssään sekä pitämään sylissä pari päivää vanhoja karitsoja.
1) Giant's Causeway 2) Wicklow -vuoret 3) Carrick-a-Rede-riippusilta
Seuraavaksi viikoksi menen toimenpideradiologiaan jonka jälkeen suuntaan viikoksi leikkaussaliin. Harjoittelussa suoritan myös monia työpisteitä: cath lab (cardiac catheterization lab), magneetti, CT, päivystys ja isotoopit. Jännittävät pari viikkoa ja paljon uusia asioita taas edessä, kuulumisiin!
1) Phoenix park 2) Kilkenny Castle 3) Lampaiden paimentamista vuorilla 4) Kasvitieteellinen puutarha

Slán!

Jemina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti