maanantai 9. toukokuuta 2011

Kahdeksas viikko – viimeinen x-rayssa ja X-games

X-rayn viimeinen harjoitteluviikko sujui leppoisasti, tutustuessa mm. angiotoimintaan ja magneettiin. Yhdeksäs viikko pitäisi viettää angiossa. Viimeisen vuoden ”same as you” –opiskelijasta selvisi, että hänestä tuleekin kuvien tulkitsija, ”not a doctor but I give the diagnosis and write the report”. Hän tekee harjoittelussa teknologistin töitä, sillä ne eivät anna hänelle lupaa kirjoitella raportteja, koska valmistuttuaan hän kerkeää kirjoitella niitä…


Angioon (DSA) tutustuin aamupäivän verran. Angiossa on röntgentechnologisti käyttämässä laitetta, nurse valmistelemassa ja purkamassa huonetta ja sisätauti- tai sydänlääkäri, tai mikä vain lääkäri, joka on käynyt kolmen kuukauden? kurssin, tekemässä tutkimusta. Tutkimushuoneessa on aina yhdestä kahteen lääkäriä tutkimuksen aikana. Eräs mieslääkäri pitää sädesuojahousuja koko päivän, tutkimuksen ajaksi hän laittaa myös essun ja kilpirauhassuojan –sädesuojahattua, jota potilaiden omaiset ct:llä käyttävät ja joka on x-ray –huoneen ainoa sädesuoja (jota ei käytä kukaan), ei näkynyt angiossa. Yhdeksännellä viikolla olen angiossa.

 Sädesuojahattu

Koulussa opiskelimme tietysti kiinalaista lääketiedettä, jossa aiheena oli akupunktio ja kuppaus. Kuppausta harjoittelimme toisillamme. Kuppaus oli hurjaa ja tuntui melko vänkältä.

Kuukausi vaihtui ja juhlistimme vappuaperinteisellä vappupiknikillä puistossa. Vappu tarkoitti myös ylimääräistä maanantaivapaata, joten suuntasimme Down towniin hostelliin ja maanantaina x-gamesiin.


 











 terveisin Kaisa

1 kommentti: