perjantai 20. toukokuuta 2011

Viime aikojen ylivoimaisesti hauskin juttu on ollut säteilevä munakas. En tiedä onko Suomessakin isotoopeilla tapana kokkailla munakkaita ja ruiskutella siihen teknetiumia ja syöttää sitten potilaille, mutta ainakin täällä niin tehtiin. Muutenkin ruoka tuntuu olevan täällä kova juttu; potilaat on syönyt salamileipiä, mars-patukoita, omenoita ja keksejä tutkimusten yhteydessä. Isotoopeilla on ruoka-aiheiden ulkopuolellakin ollut oikein mukavaa. Röntgenhoitajat siellä ovat oikein ottaneet tehtäväkseen tehdä varmaksi, että päästään kokeilemaan vähän kaikkea. Tiina Säilän tuomat suklaat teki selkeästi vaikutuksen kun saadaan näin hyvää kohtelua.

Läpivalaisussakin on tullut oltua ja se on ollut.... On tullut tutkittua suolistoa jos minkälaisilla eri tutkimuksilla joista pari on ollut ihan uusia meille. On ollut barium enema -tutkimuksia joissa paksusuoli täytetään varjoaineella ja myöhemmin myös ilmalla, fistulografioita joissa tutkitaan virtsarakon ja suoliston välillä olevaa aukkoa sekä sekalaisesti myös vähän kaikkea näiden väliltä. Teemaan liittyen myös Fingerpori oli asian ytimessä.

Sairaalan ulkopuolella on tullut katsottua jääkiekkoa, mikä on Maltalaisille täysin tuntematon käsite. Kuten myös jää. Ei ne ole edes lunta koskaan nähneet ihmisparat. Suomi-Ruotsi finaalipeli tuli katsottua siis Maltalla, tanskalaisen kaverin kanssa, venäläisellä selostuksella Irlantilaisia juomia nauttien. Sitä ollaan niin monikulttuurillisia nyt ettei mitään rajaa. Suomen voitosta kun mainitsi seuraavana päivänä töissä sai lähinnä vain outoja katseita ja hymähdyksiä. Ruotsalaisilla erasmuslapsilla varsinkin tuppasi olemaan oikein nyrpeät ilmeet...
Lauantaina mennään koittamaan sukellusta ja se on molemmille ensimmäinen kerta. Jos ei mitään ihan höpöjä tapahdu niin raporteerataan ensi viikolla miltä Malta näyttää pinnan alta. Seuraava viikko on myös viimeinen Maltalla joten läksiäispippaloita, jäähyväisiä ja tuliaishankintoja taitaa sitä myöten olla luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti