tiistai 26. huhtikuuta 2011

Seitsemäs viikko Shanghaissa. Kuukausi vielä jäljellä.

 
Harjoittelussa olemme keskustelleet kuvausarvoista, hilan käytöstä ja potilasannoksista sekä rajauksesta henkilökunnan kanssa. Vietin viimeviikon siis kuvaushuoneessa, jossa kuvataan buckypöydälle. Kuvailin välillä ihan yksin, koska näillä oli kiirettä ja vajausta henkilökunnasta tai jotain ”Can you help me for a minute? Just ask him if you need some help.” Viereisellä laitteella oli kokoajan joku katsomassa perään, mutta käytännössä suoritin kuvaukset alusta loppuun itse. Hain potilaan nimen henkilötunnuksella, joka lukee lähetteessä. Sitten potilaan nimen näkee säätöpöydässä pinjynillä ja potilaan voi kutsua joko yrittämällä lausua nimen tai painamalla kutsunappia, jolloin potilaan nimi tulee kuvaushuoneen ulkopuolelle. Potilaan oikeellisuuden tarkistaa vielä potilaan tuomasta nimitarrasta, joka liimataan lopulta kuviin. Sitten tavallisimmat merkit osaten voi kuvauksen suorittaa esim. lannerangasta, polvista tai vatsasta – niitä kuvataan eniten täällä. Lopuksi selustan turvaus naapurihuoneen kuvaajalta ja  ”Haola” niin potilas lähtee odottelemaan kuvien valmistumista. Ensi alkuun arvelutti, mutta kun vauhtiin pääsi, niin mikäpä siinä. Kuitenkin virheiden mahdollisuus on pieni ja minulla oli kokoajan joku tukena.
 Säätötila

Samassa säätöhuoneessa toimii myös läpivalaisu. Olen muutamia tutkimuksia seurannut. Ne ovat aika mielenkiintoisia. Kuvauslaite on todella hieno. Siinä liikkuu pöytä, putki ja kaikki. Omituista kuvauksissa on, että mikäli kuvattavana on nainen ja kuvauskohteena virtsatiet tms. vedetään kuvaajan ja potilaan välille verho yksityisyyden suojaksi. Kuvaaja katsoo sitten potilasta kamerasta, josta näkyy kaikki mitä näkyisi ikkunastakin. Mutta koska potilas ei tiedä tätä, se on sallittua.
Kiinalaiset liioittelee aina kaiken. Perjantaina opiskelimme kiinalaisia yrttejä ja vierailimme paikallisten opiskelijoiden anatomian luokissa. Ensimmäisessa luokka oli tarkoitettu magneetin ja ct:n opiskelijoille. Huone oli täynnä senttimetrin paksuisia koronaali-, sagittaali- ja aksiaalisuuntien leikkeitä oikeista ihmisistä ja ihmisten osista. Seuraavassa Luokassa oli taas enemmän tai vähemmän kuoritttuja ihmisiä tai ihmisten osia (keuhkoja, maksaa, sydämiä ym.), sikiöitä, lapsia ym. Kaikki lasipurkeissa. Kolmas huone oli täynnä pienempiä rakenteita. Hirveän kamalaa ja toisaalta mielenkiintoista. Kuvausta ei sallittu. Anatomian opiskeluun siis panostetaan hurjasti.

Viikonloppuna kävin sairaalan henkilökunnan kanssa ”Spiling tlip”llä eli spring tripillä. Lähdettiin bussilla sairaalalta seitsemältä lauantai aamuna, mikä tarkoitti sitä, että minä lähdin kampukselta klo 5.30 julkisilla. Määränpää oli Qinglong lake (Green dragon lake) Anhuin provinssissa. Aivan upea reissu. Näin luontoa, vesiputouksia ym.




 Green Dragon Lake


Xia Lin silver waterfall





 Sirkusta






 
”What did you think about the food? It was also very expensive”


terveisin Kaisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti