sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Puoliväli lähestyy

Hei taas Maltalta!

Pari viime viikkoa on mennyt yhdessä hujauksessa.
Kuten viime tekstissä mainittiinkin, oltiin me kuun vaihteessa Valenciassa, Espanjassa. Se oli hieno paikka se, molemmat tykättiin ihan älyttömästi. Mutta voin kertoa, että Espanjalaisten kanssa lentäminen se on jännää, kaikelle pitää taputtaa, huutaa ja yleisesti mölytä. Mm. sille kun lentokone ensimmäisen kerran liikkuu. Ja sille, kun lentoemo painoi kuulutusnappia, josta tuli se ryanairin "töttöröö, jälleen kerran laskeuduimme ajoissa, hyvä me". Korvatulpat olisi olleet jees.

Valenciassa on semmoinen jännä paikka kuin Ciudad de las artes y las ciencias, josta löydettiin valokuvanäyttelystä tämä mielenkiintoinen kuva:



siinä on delfiinikaveri menossa röntgeniin.

Ennen lähtöä vietettiin yksi päivä ultraäänessä. Jos luulitte että se on tylsää Suomessa, näkisittepä tämän! Muuten homma on samaa kuin kotopuolessakin, mutta näytteenotoissa ei autakaan röntgenhoitaja, vaan sairaanhoitaja. Yhdessä ultraäänihuoneessa on silti kaksi röntgenhoitajaa paikalla.

Reissun jälkeen Anni on ollut magneetilla ja Samuli CT:llä.
Magneetilla viikko meni lievästi plörinäksi, kun viidestä päivästi kaksi oli "normaaleja";  maanantai (jolloin lähinnä katselin ympärilleni ja kyselin perusasioista) sekä perjantai. Tiistai-aamuna laitteen jäähdytyssysteemi hajosi ja koko päivä katseltiin teknikoiden pyörimistä laitteen ja sen konehuoneen ympärillä. Keskiviikko ja torstai olivat anestesia-päiviä, eli kaikki potilaat olivat lapsia tai muuten yleisanestesia tarvitsevia. Torstain potilastapauksissa oli pari aika rankkaa tapausta, jotka kyllä pysäyttivät. Eräs röntgenhoitaja puhuikin, että koska Malta on niin pieni maa ja pieni kansa, mm. kehityshäiriöitä on paljon, kun geneettinen vaihtelu on niin pientä.
Perjantai olikin sitten "normaali" päivä, ja pääsin jopa asettelemaan. Onneksi on vielä toinen viikko magneettia edessäpäin, tuntuu että tällä viikolla oppiminen jäi valitettavan vähälle.

Ct:llä viikko sujui ihan tavallisen kaavan mukaan; asettelua, kanyloinnissa avustamista ja tutkimusten suorittamista.

Työtunneista on tehty puolet ja samoin vaihto-ajasta on kulunut muutamaa päivää vaille puolet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti