maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kuulumisia Kiinasta

Toinen viikko

Viikonloppu vietettiin jätkäin ja erään toisessa yliopistossa vaihdossa olevan suomalaistytön kanssa Shanghain ytimessä. Yövyimme guest housessa ( Captain’s Hostel), siellä tapasi paljon muita ulkomaalaisia. Mikä oli oivaa vaihtelua kampuksen meinikiin:meidän viiden suomalisen lsäksi täällä on kaksi vanhempaa jenkkiä, kaksi tanskalaista, kaksi indonesialaista, monta japanilaista, jotka eivät puhu englantia, sekä asuu amerikkalaisia ja japanilaisia opettajia, mutta ei täällä juuri ketään näy. Kiinalaisten opiskelijoiden kanssa emme ole juurikaan tekemisissä. Jos haluamme kutsua kiinalaisia opiskelijoita tai ketä tahansa käymään luoname, meidän täytyy tehdä kirjallinen hakemus International officen edustajalle etc. Tanskalaisten tyttöjen kanssa olemme pelailleet muutaman kerran biljardia ja pingistä, mutta lähinnä vietämme aikaa keskenämme. Joten viikonloppuna oli harvinaisen Internationalit meiningit!

Skyline - Pudong

Palatakseni viikonlopun reissuun, oli hauskaa. Lauantaina sain allergisen reaktion jostakin (chinese pancake tai 7up. Epäien 7uppia, koska pannukakusta oli aikaa aika pitkästi). Sairaalan etsiminen oli haastavaa. Matkavakuutus on nyt maksanut itsensä takaisin. Samana päivänä kuulimme Japanin ydinvoimalan räjähdyksistä. Meillä ei ollut Internetiä viikonloppuna käytössä, joten oli hankala saada tietoa asiasta, onnettomuuden vakavuudesta tms. Kiinassa ei asia juurikaan näkynyt. Maanantaina näin ensimmäiset paikalliset uutiskuvat tuhoista, toisaalta paikallisia uutisia ei tule seurattua kuin bussissa.

Old City, Yu Yan Garden

Sunnuntaina sää oli aivan mahtava, arviolta 20 astetta. Muutkin olivat huomanneet kauniin päivän ja väkeä oli paljon. Kävimme Old cityssä, jossa me kuvasimme puutarhaa ja rakennuksia, kiinalaiset taas meitä. Yu yan garden oli todella kaunis, kukat kukkivat. Pala ”luontoa” keskellä kaupunkia.

Paikallista iikennettä, tämä kuva ei ole ruuhka-aikaan. Hetkeä aiemmin bussin ja rekan välissä oli mopoilijoita poikittain.

Harjoittelu alkoi Shanghai East Medical Centerissä. Maanantaina piti olla kahdeksan tunnin harjoittelupäivä, mutta se kestikin vain neljä tuntia, lähinnä matkustaen taksilla ympäri Shanghaita, etsien sairaalan Student Centeriä. Loppupäivän kokeilin, millä bussilla pääsee ja millä ei pääse kampukselle.

Kuvittelin, että täällä meille olisi vain pieniä vaatteita, mutta he olivatkin ottaneet huomioon länsimaalaiset. Sain harjoittelua varten valkoisen takin, jonka ylin nappi oli napani kohdalla. Pyysin pienempää ja nyt takkini onkin mekko ja vain kaksi kertaa liian iso, ensi viikolla minun pitäisi saada pienempi.

Sairaala sijaitsee Pudongilla aivan Oriental Pearl Towerin lähellä. Aamulla matka kampukselta sairaalaan kestää noin tunnin ja iltapäivällä takaisin aikaa kuluu puoli tuntia. Harjoittelupäivät alkavat vauhdikkaasti paikallisessa liikenteessä. Shanghain aamuruuhkassa täytyy osata ottaa oma tila ja pitää siitä kiinni. Ihmeen vähän nähty kolareita. Poliisejakin näkyy, mutten tiedä mistä ne sakottavat. Eivät ainakaan kuskimme raskaasta kaasujalasta tai ohittamisesta kaistojen välistä, vasemmalta, oikealta, vastaantulevien kaistalta, myös kävelykadulta ja jalkakäytävältä saa ilmeisesti oikaista, mikäli edessäajavan vauhti ei ole riittävää. Jos joku ajaisi Suomessa näin, olisi Radio Novan Salovaara liikenteessä tukossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti