lauantai 2. tammikuuta 2016

Seikkailu vihreällä saarella alkaa!

Moi! Täällä kirjoittelee Katja, kolmannen vuoden röntgenhoitajaopiskelija. Tänään lähti käyntiin 3 kuukautta kestävä ERG-ohjelman kautta järjestetty opiskelijavaihtoni Irlannissa. Ei toki vielä täydellä teholla, vaan lähinnä viikonlopun ajan tuntumaa ottaen irlantilaiseen elämäntapaan ja uuteen "kotiin". Saavuin siis tänään Saksan kautta Dubliniin, Irlantiin, missä asun kahden paikallisen opiskelijan kanssa aivan kaupungin keskustan tuntumassa.

Huoneen asunnosta sain hyvällä tuurilla - opiskelija, joka tämän huoneen minulle alivuokrasi, oli itse lähdössä täsmälleen samaan aikaan itse vaihtoon ja oli ilmoittanut vapaasta huoneesta yliopiston kv-koordinaattoreille, joilta sitten sain siitä tiedon. Muuten asunnon metsästäminen olisi voinut olla jotain ihan muuta kuin helppoa, vaihtareita tulee pieneen Irlantiin paljon ympäri maailmaa ja sitten pitäisi vielä omillekin opiskelijoille riittää asuntoja/huoneita. Eli jos halukkuutta Irlannin-vaihtoon on, niin asuntoasioita ei kannata jättää viime tippaan eikä luottaa siihen että kampusalueelta löytyisi majoitusta!

Ensimmäinen asia johon täällä kiinnitin huomiota oli ihmisten ystävällisyys. Ja siis sillä en tarkoita mitään suomalaistenkin osaamaa peruskohteliasta käytöstä, vaan jotain aivan muuta. Enkä usko että osui vain hyvä tuuri tälle päivälle! Taksikuski, jolle annoin tulevan majapaikkani osoitteen, esimerkiksi pysäköi taksin kadunvarteen, lähti kävellen varmistamaan oikean rappukäytävän ja odotti, kunnes näki että tosiaan pääsin oikeaan osoitteeseen. Tuota ennen hän toki kierrätti lähimmän bussipysäkin kautta, josta pääsisin maanantaista lähtien kulkemaan yliopistolle (ja vähensi matkan loppusummasta sen pienen lisämutkan verran). Samanlainen huomioonottaminen jatkui kämppäkavereiden kanssa, jotka vaikuttavat ihan huipputyypeiltä!

Tuli siis kaikinpuolin tervetullut olo ja tästä on kiva aloittaa sitten se opiskelupuolikin University College Dublinissa. Siellä meille Erasmus-opiskelijoille kuuluu kolme opiskeltavaa "moduulia"; Interventional radiography, Technology of radiography/advanced computed tomography ja Forensic radiography. Jokaiseen osioon kuuluu sekä teoriaa koululla että käytännön harjoittelua yhdessä viidestä Dublinin alueen sairaalasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti