keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Opiskelu alkaa

Tiistaina tosiaan alkoi sitten virallisesti opiskelu orientaatiopäivän merkeissä. Olin onneksi käynyt kämppäkavereideni kanssa tutustumassa kampusalueeseen jo maanantaina, joten löysin jopa oikeaan rakennukseen aamulla. UCD:n kampusalue kun on melkoisen iso, ei voi oikein TAMKia verrata tähän! Pääsin tutustumaan muihin Erasmus-opiskelijoihin ja paikallisiin opiskelijoihin, joiden kanssa opiskelemme tiiviisti nämä seuraavat kolme kuukautta. Tänä vuonna vaihto-opiskelijoita tuli kuulemma erityisen paljon, mistä oltiin iloisia. Meitä on nyt sitten Suomen lisäksi Belgiasta, Hollannista, Kreikasta ja Portugalista. Meille tullaan järjestämään paljon erilaista toimintaa opiskelijoiden ja Erasmus-ohjelman puolesta, joten tylsyys ei ainakaan pääse iskemään ja great craic on taattu!




Yliopiston alueelta löytyy tämän lammen lisäksi vielä neljä samanlaista, yksi niistä on tosin "salainen", joten saa nähdä ehdinkö löytää sitä näiden kuukausien aikana....Ja tässä lammikossa asustaa kaksi joutsenta! Niitä en valitettavasti saanut aamulla kuvaan mukaan, mutta ovat kuulemma aika isoja staroja kampusalueella.
                                                                    
Harjoittelusairaalammekin on jaoteltu tarkoituksella siten, että joka paikassa olisi tasainen määrä sekä vaihtareita että UCD:n omia opiskelijoita. Kävimme läpi muutamia käytännön asioita opiskelusta ja kursseista ja saimme tietää tulevat harjoittelupaikkamme. Minulle osui St. Vincent's University Hospital (UCD:n virallinen yhteistyösairaala), josta en ole ainakaan vielä kuullut muuta kuin hyvää! Kuulemma siellä on ainakin upouudet laitteet ja mukava henkilökunta.

Saimme tietää lukujärjestyksemme vaihdon ajalle ja aloitamme nyt luennoilla tämän kahden ensimmäisen viikon ajan. Siitä jatkamme sitten kolmen viikon harjoittelujaksolle sairaaloihin ja sitten taas vuorotellen opiskelua ja harjoittelua. Tuleva harjoittelupaikkani on lähellä yliopistoa, joten selviän onneksi yhden bussilinjan opettelulla niistä jaksoista! Julkinen liikenne toimii Dublinissa tosi hyvin, joten täällä voi oikeastaan asua missä päin kaupunkia tahansa ja päästä silti aika kivuttomasti kulkemaan yliopistolle kellonajasta riippumatta. Kävimme hankkimassa Leap Cardit, joilla pääsemme käyttämään busseja vähän normaalia edullisemmin.


                                       Tiistaina syötiin koulutusohjelman tarjoama erittäin irlantilainen opiskelijalounas.

Tänään keskiviikkona alkoivat luennot ja päivän aiheena oli sydämen anatomia/fysiologia sekä koronaariangiografiat (jotenkin hirmu sopiva aihe eilisen jälkeen). Pari luentoa oli myös annostasoista koronaariangioissa ja miten niihin voi vaikuttaa. Irlannissa röntgenhoitaja hoitaa pääasiassa c-kaaren liikuttelun tutkimusten ja toimenpiteiden aikana ja kardiologia avustaa sairaanhoitaja. Röntgenhoitajan tulee siis olla hyvin perillä sydämen anatomiasta, koronaarisuonten sijainnista ja niistä projektioista, joilla kardiologi parhaiten pääsisi halutun suonen näkemään. Päivän jälkeen oli pientä uupumusta ilmassa, lähinnä sen takia että tämä oli ensimmäinen täysi luentopäivä taas loman jälkeen, vieraalla kielellä hyöstettynä. Hyvin kuitenkin ymmärsin luennoitsijoita,vahvasta aksentista huolimatta, ja aihe oli kuitenkin aikalailla vanhan tiedon kertausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti