tiistai 2. kesäkuuta 2015

Matkustelua osa 2

Viimeisillä viikoilla Portugalissa matkusteltiin vähän. Käytiin Portossa, Coimbrassa ja Lissabonissa. Matkustusajat käytettiin hyödyksi tekemällä opparia. Se on vähän jäänyt, joten kesästä ja syksystä tulee meille todella kiva... Oltiin molemmat viimeiset viikot hirveässä flunssassa, joten jouduttiin ottamaan vähän rauhallisemmin.

Porto

Vietettiin Portossa kaksi yötä. Porto on todella mäkinen kaupunki, ja sen läpi virtaa Douro-joki. Ensimmäisenä iltana oli pakko käydä illallisella syömässä Francesinhat, koska se on perinteinen ruoka Portossa. Kaikki portugalilaiset kehuivat niitä niin paljon. Francesinhassa tärkein osa on kastike, johon tulee mm. olutta. Francesinha ei ollut ehkä ihan meidän makuun. Liian tuhtia, suolaista ja lihaisaa meidän makuun.




Nähtävyyksistä käytiin katsomassa Porton katetraali, kirjakauppa Lello, Clerigos torni, Cais Da Ribeiran ranta-alue, Avenida dos Aliados eli keskuskatu, São Francisco kirkko ja hautakammio ja Sandemanin viinikellari. Portossa ei saanut valokuvata juuri minkään nähtävyyksien sisällä, joten kuvia niistä ei ole. Porton Katedraali on yksi Porton vanhimmista rakennuksista. se on valmistunut noin 1100. Livraria Lello on vanha hieno kirjakauppa, jonka kerrotaan olleen JK Rowlingin inspiraationa, kun hän kirjoitti Harry Potteria. Harry Potterissa on paljon juttuja Portugalista. Esimerkiksi opiskelijoiden vaatteita, viittoja ja päähineitä on käytetty inspiraationa Harry Potterissa. 

Clerigos-torni on valmistunut 1763, ja sen huipulta oli mahtavat maisemat kaipunkiin ja Douro-joelle. Cais de Ribeira on suosittu alue Portossa ja alue kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. São Francisco kirkko on rakennettu 1300-luvulla ja se sekoittaa goottilaista sekä barokkityylistä arkkitehtuuria. Sen vieressä sijaitsee São Franciscon hautakammio. Viinikellari oli ehkä kaikkein kivoin nähtävyys, ja yksi niistä, mikä on pakko kokea, jos Portoon menee. Käytiin siellä ohjatulla kierroksella.

J.K Rowling
J.K Rowling


                                                                  Porton Katetraali



                                                                    Clerigos tornista maisemia


                                                                    Cais Da Ribeira


                                                       Avenida dos Aliados eli keskuskatu


                                                              Kirjakauppa Lello
                                                   

                              São Francisco hautakammio                           Sandemanin viinikellari


Coimbra

Coimbra sijaitsee Porton ja Lissabonin välissä, joten se oli hyvä välipysäkki yhdeksi yöksi. Coimbrassa oli myös ainoa hotelli, jossa yövyttiin reissun aikana. Hintaa kahdelta oli vain 36€, ja oli kyllä yksi parhaista yöpaikoista koko Porutgalissa olon aikana. Coimbrassa mentiin katsomaan Coimbran yliopisto, joka on Portugalin vanhin yliopisto. Yliopisto viettää tänä vuonna 725-vuotis synttäreitä. Yliopisto oli todella hieno, vanha ja iso. Kirjastossa oli todella mahtava vanhoine kirjoineen, ihan tuli Harry Potter mieleen. Harmi, että siellä ei saanut kuvata. Coimbra vaikutti kaikenkaikkiaan aika hiljaiselta muihin Portugalin kaupunkeihin verrattuna. Turistit olivat pääasiassa eläkeläisiä. Mäkiä riitti kiivettäväksi. Coimbra oli kyllä ihan näkemisen arvoinen kaupunki, mutta yksi yö oli sinne kyllä ihan riittävästi.





Lissabon

Vietettiin Lissabonissakin kaksi yötä. Etenkin Kristalla oli paha flunssa, joka vähän haittasi menoa. Käytiin shoppailemassa Colombo -kauppakeskuksessa. Yksi aamupäivä vietettiin Belemissä. Varmaan ainoa paikka, josta ei katsottu etukäteen aukioloaikoja, ja koska oli maanantai, ei päästy mihinkään sisälle. Belemin kolme suosituinta nähtävyyttä ovat Torre de Belem, Padrão dos Descobrimentos ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari. Belemin torni on rakennettu 1500-luvulla puolustustarkoituksiin ja sitä on myös käytetty vankityrmänä. Padrão dos Descobrimentos on tutkimusmatkailijoiden muistomerkki. Mosteiro dos Jerónimos -luostari  rakennettiin 1500-luvulla kunnioittamaan Vasco da Gaman merireitin löytymistä Intiaan. Yritettiin myös käydä kuuntelemassa Fadoa, mutta kaikki paikat oli täynnä. Ei siis mennyt kaikki ihan putkeen, mutta saatiinpahan levätä enemmän.

                                     Belemin torni                                  Padrão dos Descobrimentos                        


                                                      

                                                    Mosteiro dos Jerónimos -luostari



 Krista ja Anna-Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti