maanantai 1. maaliskuuta 2010

Vaihtoon lähdöstä ja ensitunnelmista


Jo aloittaessamme opintojamme Piramkissa vaihtoon lähtö houkutti. Vuosi sitten laitoimme hakupaperit ja huhtikuussa olimme kv-infossa kuuntelemassa aikaisempien vaihtareiden kokemuksia. Kohde vaihtoehtoina radiografian-ja sädehoidon koulutusohjelmalla oli Viro ja Kiina.

Kiinaan ei kuitenkaan ollut mahdollista hakea ja Virokin tuntui kaukaiselta ajatukselta vieraan kielensä takia. Meitä siis kiinnosti maa jossa puhutaan englantia. Vaikka Iso-Britannia ei virallisella listalla ollutkaan saimme kuulla että radiografian koulutusohjelmalla on ollut sopimuksia Englannissa eri kaupungeissa. Loppu keväästä saimme tiedon että voimme hakea harjoittelupaikkaa Salfordin yliopiston kautta. Hakulomakkeet Salfordiin piti lähettää syksyllä ja ennen joulua tuli varmistus yliopistoon hyväksymisestä. Tammikuussa haimme asuntoa Salfordin yliopiston asuntolasta ja saimme tietää tulevan harjoittelupaikkamme Manchesterissa.

Talvella aloimme myös selvittää vaihdon alle jäävien kurssien korvaavia tehtäviä. Loppujen lopuksi kursseja jäi vain 6 käymättä ja kahdelle kurssille ehdimme osittain osallistumaan Tampereella. Muiden aloittaessa harjoittelujansa meille jäi n.3 viikkoa aikaa tehdä korvaavia tehtäviä ja vaihtoon orientoivaa kurssia (2op). Lisäksi tuo 3viikkoa kului muita käytännön asioita järjestellen esim. asunnon alivuokraus, matkavakuutus, passin uusiminen, apurahojen anominen, kelan OTm-lomakkeen hoitaminen sekä muutot ja pakkaamiset.

Kun lopulta pääsimme pakkaamaan matkalaukkuja, päänvaivaa tuotti 20kg:n painorajoitus ruumaan menevissä laukuissa. Lentomatka sujui hyvin ja laukut pysyivät painorajoissa. Myöhäisestä kellonajasta huolimatta pääsimme taksilla turvallisesti asuntolaamme. Saavuimme aidatulle asuntola-alueelle turvamiesten vastaanottamana. Avaimet saimme 11 hengen asuntolaan, jossa tulomme jälkeen asuu yhteensä 10 henkilöä puolasta, turkista, sloveniasta, portugalista ja nyt suomesta. Vastaanotto oli hyvä, asukkaat ja rakennus tulivat nopeasti tutuiksi.

Ensimmäinen viikonloppumme kului nopeasti Salfordiin, Manchesteriin ja kämppiksiin tutustuessa. Tänään ohjelmassamme oli yliopistoon rekisteröityminen ja muiden käytännön asioiden hoitaminen. Pääsimme myös tutustumaan Salfordin yliopiston radiografian koulutusohjelman uusiin tiloihin. Yhdessä harjoitteluluokista oli jopa TT-laite. Huomenna aloitamme harjoittelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti