tiistai 30. maaliskuuta 2010

Ensimmäisen vuoden opinnot pian takana

Radiografian ja sädehoidon koulutusohjelman röntgenluokka
Aloitimme opinnot syksyllä teoriapainotteisesti ja pääsimme tutustumaan alamme eri osa-alueisiin. Kun teoriaopinnot olivat suurimmaksi osaksi käyty ja säteilyturvallisuus-sopimus allekirjoitettu, pääsimme ahkerasti käyttämään koulumme röntgenluokkaa. Nyt takana on kaksi viikkoa intensiivilaboraatiota ja edessä neljän viikon harjoittelujakso terveyskeskuksen röntgenosastolla. Puolet luokastamme on tällä hetkellä suorittamassa hoitotyön harjoittelujaksoa, joko kirurgian- tai sisätautivuodeosastolla, johon mekin menemme röntgenharjoittelun jälkeen. Teoriatunnit ovat siis käytännössä tältä keväältä ohi ja loppu lukuvuosi kuluu kenttätyössä! Fiilis hyvä :)

Röntgenluokassamme on kaikki natiivitutkimuksissa tarvittavat laitteet, joten käytännön työhön on ollut helppo päästä kiinni. Näiden kahden viikon aikana on mieliimme palautettu aikaisemmin opiskelemamme luiden perustutkimukset, sekä keuhkojen kuvantaminen ja hampaiden panoraamakuvaus. Käytännön oppiminen on ollut erittäin motivoivaa! Sen olemme huomanneet, että mitä enemmän ohjeita, sitä enemmän poikkeuksia ja poikkeuksen poikkeuksia ja poikkeuksen poikkeuksen poikkeuksia... Ja koska opettajia on useita, myös tyylejä on riittämiin! :) Päivät ovat kyllä olleet huumorintäyteisiä ja kasvolihaksia väsyttäviä!

Olo on tällä hetkellä kuin rekan yliajamalla, mutta odotamme innolla varsinaista harjoittelua OIKEIDEN potilaiden kanssa - asiallisuus ehkä hieman kärsii, kun lähetteen mukaista potilasta leikkii oma luokkakaveri. ;) Tunnelma on hiukan jännittynyt, kun jokainen lähtee omille teilleen loppukevääksi. Opettajat toki pitävät meitä siipiensä suojassa harjoittelun ajankin. Hyvän luokkahengen vuoksi olemme kuitenkin järjestäneet yhteisen tapaamisen, ettei kavereiden näkeminen veny ensi syksyyn!

Ps. Nyt kun haku on ajankohtaista, etenkin pojille tiedoksi, ala on hyvin naisvaltainen! 95 % luokastamme on tyttöjä. Ala vaatii insinöörin aivot ja hoitajan sydämen! ;) Onnea pääsykokeisiin ja tervetuloa!

Anni & Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti