sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Viimeiset kuulumiset Norjasta

Vaihdon viimeiset viikot kuluivat todella nopeasti, koska oli paljon tekemistä. Viimeisen harjoitteluviikon aikana oli myös norjan puhekoe, jossa kolmen hengen ryhmissä kerrottiin itsestämme, kysyttiin ja vastattiin kysymyksiin arvotusta aihepiiristä (meille osui kellonaika ja päivämäärä). Koe kesti 15 minuuttia ja lopuksi saimme arvioinnin: hyväksytty tuli😊 Myös harjoittelun loppuarviointi tuli ja meni. Päällimmäiseksi jäi ehkä mieleen se, että Unilabsilla röntgenhoitajat luottavat todella paljon opiskelijan tekemiseen ja ainakin minulla se lisäsi itsevarmuutta.  

Kaikille koulun vaihtareille järjestettiin mökkiviikonloppu noin tunnin matkan päähän Bergenistä. Viikonloppuun osallistui 43 kansainvälistä ja paikallista opiskelijaa. Mökillä valmistettiin pienemmissä porukoissa ruuat, pelattiin lipun ryöstöä lumessa, osa lasketteli, osa lähti retkelle vesiputoukselle, illalla pelattiin korttia ja vastailtiin tietovisan kysymyksiin 
Mökkireissun retki vesiputoukselle

Koulua oli oikeastaan enää yksi viikko harjoittelun jälkeen, koska viimeisellä viikolla oli vain yksi päivä esitelmiä. Luennoilla puhuttiin harjoittelun eettisistä, laillisista ja ammatillisista haasteista, tehtiin ryhmissä yhteistyö harjoituksia ja katsottiin ECR luentoja mm. potilaan suostumuksesta. Lopuksi saimme antaa suullista palautetta kurssista ja koko vaihdosta

Viimeisenä viikonloppuna lähdettiin 3 hengen porukalla junalla Osloon. Matka kesti noin 6 ja puoli tuntia suuntaansa ja maisemat olivat tunneleiden välissä pääosin hienot. Oslossa katsottiin nähtävyydet läpi ja nautittiin ihanasta auringon paisteesta (Bergenissä satoi samaan aikaan 😊). 
Oslon Ekeberg parken -patsaspuistossa "Dilemma"

Viimeisen viikon keskiviikkona puolet röntgenhoitajaopiskelijoista (mukaan lukien minä) pitivät esitelmät Quality improvement projektistaan ja toinen puolikas seuraavana päivänä. Päivän päätteeksi saimme arvosanat projektista (A-F) ja koulu olikin sitten siinä.  

Viimeisen viikon sää oli niin hieno: aurinko paistoi ja oli todella lämmintä (17-astetta!). Torstaina lähdettiin vielä viimeiselle patikkaretkelle. Kohteeksi valikoitui Rundemanen vuori. Loppuviikosta porukka alkoi vähitellen hajota, koska vaihtarit palasivat kotimaihinsa. Minä lähdin lauantaina ja olihan se paluu mukava: aurinkoinen ja lämmin sää täälläkin.

Tämä kuva kuitenkin Lyderhorn-vuorelta

Bergen yöllä

Ulriken-vuori lähtöpäivän aamuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti