torstai 4. huhtikuuta 2019

Bergen, Norja (13/13)


Oslossa paistoi aurinko täydeltä laidalta ja viikonloppu kului kaupunkia tutkiessa. Oslo oli Bergeniin nähden todella erilainen kohde, mutta silti erittäin huippu valinta kaupunkilomaksi. Kahdessa päivässä ehti nähdä paljon ja kierrettyä kaikki suurimmat turistinähtävyydet pienen ekstran lisäksi. Junamatka kesti 7,5 tuntia suuntaansa ja se oli yhtä tuskaa. Nähtävää omaan makuun oli Bergenistä lähtiessä parille tunnille, jonka jälkeen maisema alkoi toistaa itseään ja muistuttaa reilusti kotimaan matkailua. Jos voisin valita uudelleen, olisin lentänyt takaisin.

Kuluneella viikolla oli suullinen tentti Patient Care –kurssin osalta. Harjoittelu ja norjan kielikurssi ovat jo molemmat merkitty hyväksytyiksi. Viimeinen tentti oli 20 minuutin suullinen presentaatio, jossa esiteltiin oma Quality Improvement Project. Tein oman QIPin Turussa opiskelevan Lauran kanssa ja meidän aihe käsitteli röntgenhoitajan ja potilaan välistä kommunikaatio, jos yhteistä puhuttua kieltä ei ole. Projekti tehtiin valitsemalla jokin Quality Toolseista, joita kävimme läpi tammikuun alussa luennoilla. Teorialle haettiin pohja kirjallisuuslähteistä ja jonkinlainen kehitysehdotus oli työn lopussa. Aiheesta palautettiin myös 500 sanainen abstrakti. Esitys meni mainiosti ja kerralla läpi. Ryhmä oli jaettu puoliksi ja meillä oli 12 esitystä päivälle, oli kiva nähdä ja kuulla mitä muut olivat tehneet.

Omalta osalta tämä on viimeinen hoidettava asia ennen kotiinpaluuta. Laukut on pakattu ja lento lähtee huomenna. Tänään käydään vielä porukalla syömässä ja kilistämässä menneiden kuukausien kunniaksi. Koti, täältä tullaan!

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti