perjantai 19. huhtikuuta 2019

Vapaa-aikaa ja vinkkejä Shanghaihin lähteville


Sairaalaharkan ja opiskelujen ohella täällä on ollut mukavasti vapaa-aikaa, mitä on tullut vietettyä melko tehokkaasti ympäri Shanghaita ja lähialueita kierrellen. Mahdotonta kertoo kaikkee mitä on tullut tehtyä ja nähtyä, joten laitan tähän vaan muutamia kuvia! Vaihdon jälkeen on sit suunnitelmissa lähteä kiertelemään muualle Kiinaan. Kivoja paikkoja tässä Shanghain alueella on esim. Xintiandi, Tianzifang, Qibao, Jing'An Temple, Gucun Park, Chongming Island...
































Mulla on vaihtoa jäljellä enää alle puolet.  Tulee kyllä iso ikävä kun joutuu hyvästelemään kaikki ihanat ihmiset, joihin on täällä tutustunut! 

Tähän samaan vielä muutamia vinkkejä kiinaan vaihtoon lähteville
-       Opettele kiinan kielen perusjuttuja itsenäisesti tai käy kielikurssi tms. Helpottaa huomattavasti elämää. Zhoupun sairaalalla kuvantamisosastoilla hoitajat puhuvat englantia huonosti tai ei ollenkaan.
-       VPN – muista ladata ennen kiinaan saapumista! Voin suositella NordVPN ja Express VPN
-       Paikallinen puhelinliittymä kannattaa avata, itselläni on China Mobile
-       Paikallinen pankkikortti/tili. En itse avannut, mutta vois olla ihan järkevää (etenkin jos on Kiinassa pidemmän aikaa) ja pitäis(!) olla myös melko helppoa. Sen avulla sais avattua WeChat Walletin, millä maksaminen on täällä eeerittäin yleistä. Muutenkin ihan kaikki pyörii WeChatin ympärillä
-       WeChat (vielä kerran!!). Muita hyödyllisiä sovelluksia ovat esim. Explore Shanghai (metrokartta) ja Pleco (sanakirja/kääntäjä)

Kannattaa varautua siihen, että kaikkiin käytännön asioiden hoitamiseen tarvitsee yleensä mukaan kiinalaisen kontaktin, tai vähintäänkään asiat eivät usein onnistu niin sujuvasti mitä Suomessa.

Sää täällä on ollut tosi vaihteleva – joka toinen päivä on lämmin kesä ja joka toinen tosi viilee syksy! Etenkin maaliskuun alku oli tosi kylmä (eli noin +10 :D), joten Shanghaihin silloin lähteville vinkkinä, et takki, hanskat ja villasukat tulee todellakin tarpeeseen. Näin huhtikuussa on sit jo selkeesti lämpimämpää ja kesävaatteille on tullut käyttöä.

Ja mitäpä muuta – 26 miljoonan asukkaan kaupunkiin mahtuu kaikenlaista! Ihmismäärän huomaa esim. metroissa (missä ruuhka-aikaan on tosi aggressiivista porukkaa), yleisesti liikenteessä ja isoissa risteyksissä, missä on aina liikenteenohjaajat pilleihin puhaltelemassa. Kaikki täällä on tosi kontrolloitua ja valvottua, valvontakameroita on ihan kaikkialla. Esim. meidän koulun pihapiiriä valvoo joka kulmalla olevien valvontakameroiden lisäks tällainen robotti :D



Shanghai on mahtava kaupunki, on ollut huippureissu ja suosittelen kaikille vaihtoon lähtöä – lähelle tai kauas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti