sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Coláiste na hOllscoile Baile Átha Cliath

Dia duit!

Terveisiä Dublinista (iiriksi Baile Átha Cliath) Irlannin pääkaupungista! Kaksi viikkoa kolmen kuukauden opiskelijavaihdosta on taputeltu. Vaihto alkoi teoriajaksolla University College Dublinin (Coláiste na hOllscoile Baile Átha Cliath) Belfieldin kampuksella (joka on iso!!!).  Täällä on yli 30 000 opiskelijaa.
1) Liffey -joki 2) Kampuksen kartta 3) O'Connell street 4) Chester Beatty -kirjasto 5) Hieno kartta 6) The Temple Bar

Tänä vuonna meitä vaihto-opiskelijoita on vain kaksi, joten liityimme neljännen vuoden opiskelijoiden ryhmään. University College Dublinissa röntgenhoitajaopiskelijat opiskelevat vain diagnostista radiografiaa, sädehoitoa voi opiskella toisessa yliopistossa (Trinity College). Suoritan täällä kaksi kurssia: Cardiac interventional imaging -kurssin (15 opintopistettä) sekä Irish radiography and culture -kurssin (5 opintopistettä). Kahteen ensimmäiseen viikkoon on mahtunut paljon mielenkiintoisia luentoja sekä esitelmien suunnittelemista. Kolmen viikon teoriajakson jälkeen suuntaan harjoitteluun seitsemäksi viikoksi Mater Misericordiaen yliopistolliseen sairaalaan täällä Dublinisssa. Jännittävää!

Asun Dublinin keskustassa opiskelija-asuntolassa, jossa lähes kaikki ovat vaihto-opiskelijota. Rakennuksessa on useita asuntoja, joista jokaisessa asuu kahdeksan opiskelijaa. Jokaisella on oma huone ja kylpyhuone, muut tilat ovat yhteisiä. Dublinissa asuminen on kaukana halvasta (TODELLA kallista) ja näin yhden lukukauden vaihto-opiskelijana tämä asumisratkaisu on kaikista helpoin sekä turvallisin.

Parin viikon aikana koulussa käymisen lisäksi tutustunut kaupunkiin, kulttuuriin, historiaan ja ihmisiin. Irlantilaiset ovat hyvin mukavia! Kaikkea ei kuitenkaan aina hoideta helpoimmalla tavalla.  Sen huomaa muun muassa koululla, ravintoloissa mietitään tunti miten lasku maksetaan ja kelttiläisistä urheilulajeista (kuten hurling ja kelttiläinen jalkapallo, jota pääsin toisella viikolla kokeilemaan) on tehty harvinaisen vaikeita sekoittamalla useiden urheilulajien sääntöjä. Saari on monipuolinen, historian täyteinen sekä kulttuuri on mahtava! Ihmispaljous, väärinpäin aukeavat ovet sekä vasemmanpuoleinen liikenne kaipaavat hieman totuttelua. Pidemmittä puheitta kohti kolmatta viikkoa vaihdossa. Luvassa on muun muassa kuulumisia kliinisestä harjoittelusta, arjesta sekä paljon kuvia!

1) UCD Health Sciences kirjasto 2) Erikoinen ostoskeskus 3) ensimmäisten päivien fiilikset

Reissukuvia: Cliffs of Moher ja Galway.
Slán!

Jemina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti