perjantai 1. toukokuuta 2015

Hauskaa vappua!

Aika on kulunut hirveetä vauhtia. Nyt on jo toukokuu ja kuukauden päästä me ollaan kotona Suomessa! Ollaan viihdytty Farossa hyvin ja tuntuu, että aina ollaan menossa jossain. Tähän mennessä ollaan saatu paljon paikallisia kavereita. Ihmiset ovat täällä paljon avoimempia ja innokkaampia tutustumaan uusiin ihmisiin kuin Suomessa, mistä suomalaisetkin voisivat ottaa oppia.

Vappua täällä ei juhlita samalla tavalla kuin Suomessa. Mekin juhlittiin hurjasti yövuorossa sairaalalla. Täällä on tapana mennä vapun päivänä perheen ja ystävien kanssa piknikille joen rantaan ja syödä etanoita. Me vietettiin vapun päivä Faron hiekkarannalla, ensimmäistä kertaa pääsiäisen jälkeen. Ilmat on alkaneet vihdoin taas lämmetä.


Yhtenä torstaina kävimme yliopistolla pidetyissä bileissä, joista käytetään nimeä "arraial". Hassua että bileitä pidetään yliopistolla. Ensi viikolla täällä alkaa kuuluisa Academic Week, jolloin kaupungissa on joka päivä erilaisia esiintyjiä. Tänä vuonna esiintymään on tulossa myös kansainvälisesti tunnettu Sigma. Academic Week on supersuosittu ja sinne on kuulemma menossa kaikki! Niin siis myös me ;) Ensi viikolla päästään myös mukaan radiologian koulutusohjelman järjestämälle illalliselle, jonne tulee paikallisia opiskelijoita ja opettajia.

Yliopiston Penha kampus

Krista yliopiston pihalla

Cidade Velha

Talon portti Cidade Velhassa

 Läheinen puisto Jardim Alameida

Kuuluisa luonnonpuisto Ria Formosa, jonne aiomme lähteä veneretkelle

Sairaalassa harjoittelu on sujunut mukavasti ja kaikki ovat olleet tosi ystävällisiä. Tätä paikkaa ja työilmapiiriä tulee kyllä niin ikävä. Portugalissa töitä tehdään paljon rennommalla asenteella kuin Suomessa ja työkaverit ovat paljon läheisempiä keskenään mitä Suomessa. Täällä on muuten hauska tapa järjestää yövuorossa yhteinen illallinen, johon kaikki tuovat jotakin tarjottavaa. On ollut tosi kivaa, kun ollaan päästy maistelemaan kotitekoisia paikallisia herkkuja!

 Makkaraa ikkunalaudalla grillattuna


Paikalliset rakastavat suklaakakkuja

Simpukoita

Vanukas-suklaakakkua

On ihanaa käydä keskellä päivää ulkona juomassa kahvia. Kahvi maksaa sairaalassa 40-50 senttiä.

CT:llä on kivaa!

Anna-Sofia ja Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti