torstai 9. huhtikuuta 2015

Loma!

Ollaan oltu nyt Farossa vähän reilut kaksi viikkoa. Ensimmäinen viikko oltiin kokonaan harjoittelussa, ja toinen viikko lomailtiin. Ensimmäinen harjoitteluviikko oli ihan ok. Kaikki on aika erilaista kuin Portimaossa. Faron sairaalasta löytyy kolme natiivikuvaushuonetta, mammografia, magneetti ja tietokonetomografia sekä läpivalaisulaite, joka ei toimi. Laitteet ovat pääasiassa yhtä vanhoja kuin Portimaossa, joten niitä oppi käyttämään nopeasti. Työvuorot ovat täällä tosi erilaiset. Aamuvuoro on 9-15, iltavuoro 15-21 ja yövuoro 21-9. Tavallista on tehdä useampi vuoro putkeen. Meillä on jo takana yksi 18 tunnin työvuoro.

Lomaviikko alkoi lauantaina, jolloin lähdettiin heti aamusta kohti Lissabonia. Matka kestää bussilla vähän yli kolme tuntia, ja opiskelijalta se maksaa 16 euroa. Bussit ovat yllättävänkin siistejä ja hyväkuntoisia täällä jos vertaa juniin. Lauantai meni nähtävyyksiä kierrellessä. Kristalla on suomalainen ystävä vaihdossa Lissabonissa, joten hän toimi meidän matkaoppaana poikaystävänsä kanssa. Ilma oli lämmin ja aurinko paistoi. Nähtävyyksistä kävimme katsomassa Rossion ja Comercion aukiot, Elevador de Santa Justan ja muutaman näköalapaikan. Lissabonissa on valtavasti nähtävää, ja erilaisia aukioita riittää loputtomasti.


Elevador de Santa Justa
Comercion aukio

Yksi näköalapaikka

Sunnuntaina meidän poikaystävät saapuivat Lissaboniin. Vietettiin päivä rennosti kävelemällä kaupungissa ja nauttien upeasta säästä. Illalla mentiin katsomaan Portugali – Serbia peli. Tunnelmaa riitti, kuin 58 000 fania kannustaa omiaan. Mahtava kokemus! Maanantai meni myös kaupungilla kierrellessä. Ilma oli taas mitä mahtavin. Illalla lähdettiin bussilla kohti Faroa. Päätettiin, että palataan vielä Lissaboniin uudestaan myöhemmin keväällä, koska niin paljon jäi näkemättä.

Keskustassa syömässä

Portugal - Serbia
Metrotunneli


Portugal - Serbia

Tiistai ja keskiviikko menivät rannalla ollessa. Ilma oli taas tosi lämmin ja aurinko paistoi. Meillä oli tarkoituksena vuokrata auto, mutta minä tulin kipeäksi, joten päätettiin ottaa rennosti. Tunnollinen opiskelija sairastaa lomalla vai miten se nyt meni… Loppuviikko meni sitten ihan vaan ollessa. Käveltiin kaupungilla, istuskeltiin puistossa ja pelailtiin frisbeetä. Ehkä hyvä niin, koska saatiin levätä. Viikko meni todella nopeasti, liiankin nopeasti. Poikaystävämme lähtivät sunnuntaina takaisin Suomeen ja me palattiin takaisin harjoittelun pariin. Harjoittelua on jäljellä vielä noin puolet, eli 190 tuntia on tehtynä ja samanverran jäljellä.

Praia de Faro

Praia de Faro
Praia da Rocha

Auringonlasku Farossa

Riikinkukko puistossa
Ilma on täällä tällä hetkellä aika huono. Lämmintä on noin 16 astetta ja välillä sataa. Toivottavasti ilmat paranevat pian, että päästään nauttimaan lämmöstä. Lomaviikko sattui kyllä sään kannalta parhaaseen aikaan.

Krista ja Anna-Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti