maanantai 18. toukokuuta 2015

Matkustelua

Lagos

Nyt meillä on ollut jo enemmän vapaata, joten ollaan vähän matkusteltu. Säät on ollut todella upeat! Toukokuun alussa käytiin läheisessä Lagosin kaupungissa. Sinne pystyy matkustamaan helposti junalla. Ollaan kuultu niin paljon suositteluja paikasta, että päätettiin vihdoin käydä katsomassa millasta siellä on! Lagosin sanotaan olevan yksi Algarven kauneimmista paikoista ja sieltä löytyy paljon ihania rantoja. Samalla se on historiallinen kaupunki, joka on ollut aikoinaan esimerkiksi Euroopan orjakaupan keskus.





Suunnitelmissa oli käydä Dona Ana -rannalla, joka sijaitsee noin 3 km päässä keskustasta. Ilma oli ihan älyttömän kuuma, ja perille päästyä oltiin ihan valmiita menemään uimaan. Mutta tottakai ranta olikin suljettu, koska siellä tehtiin jotain korjaustöitä. Lähdettiin sitten kävelemään takaisin päin. Päätettiin sitten käydä muutamalla muulla rannalla. Rannat ovat kallioisempia ja pienempiä kuin missä ollaan aikaisemmin käyty.

Rantojen lisäksi käytiin kiertelemässä myös kaupungin keskustassa. Keskusta on tosi kaunis ja sieltä löytyy paljon pikkuisia katuja ja erilaisia kahviloita ja ravintoloita. Lagos on turistien suosima ja sieltä järjestetään tosi paljon erilaisia retkiä, kuten kajakilla melontaa ja veneajeluja. Oli kyllä käymisen arvoinen paikka.

Sevilla 

Lagosen jälkeen päätettiin lähteä Sevillaan. Bussilla matka Farosta Sevillaan kestää reilu 3 tuntia. Odotettiin innolla, että päästään pienelle lomalle ja nauttimaan espanjalaisia ruokia, kuten tapaksia ja paellaa. Oltiin varattu hostelli Hosteria del Laurel, joka sijaitsee vanhassa juutalaiskorttelistossa Barrio da Santa Cruzissa. Siellä on ihan älyttömän kaunista! Hostelli oli tosi hyvällä sijainnilla lähellä kaikkia nähtävyyksiä ja huone oli iso ja siisti.







Nähtävyyksistä käytiin katsomassa Real Alcazar -linnake, Plaza de España, Parque de Maria Luisa, Catedral Santa Maria de la Sede -tuomiokirkko ja Torre del Oros eli suomennettuna Kultainen torni.
Real Alcazar -linnake on ollut kuninkaallisten asuinpaikka ja sen ympärillä on valtava puutarha. Plaza de España on alue, jonka sanotaan olevan koko kaupungin hienoimpia vierailupaikkoja. Puistoalueella oli hevosvaunuja ja veneilijöitä. Parque de Maria Luisa on puistoalue Plaza de Españan ympärillä. Puistossa on eksoottista kasvillisuutta, lampi ja kauniita kukkia sekä suihkulähteitä. Tuomiokirkko on rakennettu v. 1402 ja se on maailman suurin kristillinen kirkko. Kirkossa on lisäksi Kristoffer Kolumbuksen hauta.

Sevilla oli kokonaisuudessaan aivan ihana paikka, me molemmat rakastuttiin siihen niin paljon! Siellä oli ihan oma tunnelmansa istuskella auringonpaisteessa upeiden rakennusten vierellä kuunnellen katusoittajia ja hevosten kavioiden kopsetta. Siellä olisi helposti saanut kulumaan pidemmänkin aikaa.

Ilha Deserta

Ilha Deserta on saari, joka sijaitsee Faron eteläpuolella. Siellä on todella pitkät hiekkarannat, jossa on huomattavasti rauhallisempaa kuin muilla rannoilla. Saarella in yksi ravintola, mutta muuten siellä ei ole asutusta. Saarelle pääsee lautalla, ja matkan aikana voi ihailla Ria Formosa -kansallispuistoa. Käytiin viettämässä yksi päivä saarella Kristan Lissabonin kaverin Jennin kanssa. Siellä oli ihanan rauhallista ja kirkkaassa meressä oli ihana uida!





Torstaina jatketaan reissailua ja ollaan menossa Portoon, Coimbraan ja uudelleen Lissaboniin.

Krista ja Anna-Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti