maanantai 6. helmikuuta 2017

Harjoittelun ensimmäinen päivä



Seitsemän viikon harjoittelujakso alkoi tänään tutustumisella sairaalaan opiskelijavastaavan opastuksella. Olen onnellinen aikatauluista, koska päivät täällä alkavat vasta yhdeksältä opiskelijoille. Ei tarvitse herätä puoli kahdeksaksi joka aamu. :) Perjantait ovat lyhennettyjä ja päättyvät jo 12.30. Asuntoni on hyvällä sijainnilla, vain noin 30 minuutin kävelymatkan päässä sairaalalta. St. Vincent's University Hospital on vain noin 7 vuotta vanha rakennus ja laitteet ovat moderneja. Aloitan huomenna CT:llä ja joka viikko meillä vaihtuu modaliteetti seuraavan seitsemän viikon ajan. Irlannissa röntgenhoitajakoulutukseen pääseminen on 20 haastavimman joukossa ja ammattiylpeys näkyy täällä vielä selkeämmin kuin Suomessa. Röntgenhoitajat ovat määrätietoisia ja haluavat edetä urallaan, mikä on hienoa, mutta kilpailuhenkisyys korostuu myös eri tavalla kuin Suomessa. Röntgenhoitajat ja opettajat korostavat itsensä kehittämistä ja ammatin viemistä eteenpäin ja ovat erittäin innokkaita mahdollisuudesta lausua kuvia. Englannissa jo useat röntgenhoitajat lausuvat kuvia ja toimivat myös ultraäänitutkimuksissa itsenäisesti ja tähän halutaan pyrkiä myös Irlannissa.

Odotan innolla mahdollisuutta päästä tutustumaan myös eläinsairaalan toimintaan harjoittelun aikana. Opiskelijavastaava oli erittäin ystävällinen ja antoi meille mahdollisuuden vaikuttaa modaliteettilistoihin kunkin oman mieltymyksen mukaisesti. Minulla on CT:tä tämä viikko, sitten viikko leikkaussalissa, 1,5 viikkoa magneettia, läpivalaisua muutama päivä, viikko angiografiassa ja viikko kardiografiassa, viikko jaettu natiiviröntgenille ja mammografialle ja viimeinen viikko osastokuvauksia, isotooppityöskentelyä, natiivikuvausta ensiavussa ja ultraäänitutkimuksia.


 Viime viikonlopun vietimme Galwayssa ja olimme turistibussiajelulla Connemaran alueella lauantaina. Siellä oli niin kaunista ja näimme saman päivän aikana kaikki mahdolliset säätilat. Viiden minuutin välein ilma muuttui sateisesta aurinkoiseksi, mielyttävästä totaaliseksi räntäsateeksi. Galway on ihana pieni kaupunki ja olisin halunnut jäädä sinne pidemmäksi aikaa. Täällä on niin paljon paikkoja, joita haluan vielä kiertää.







Olen ottanut valokuvia melkein pelkästään
luonnosta, koska mikään muu ei tunnu kuvaamisen arvoiselta. :D Alimpana kuva keijupuusta, jonka uskotaan tuovan hyvää onnea. Ihmiset ovat ripustaneet erilaisia riepuja sen oksille siinä toivossa, että keijut/haltijat(fairy) tulisivat ja veisivät ne pois samalle poistaen kyseisen henkilön huolet ja murheet. Irlantilaiset eivät arvosta tällaista luonnon ja upean keijupuun turmelemista ja vuosien ajan puun ympärys putsattiin ihmisten jättämistä tavaroista, mutta nyt tästä on luovuttu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti