perjantai 13. maaliskuuta 2015

Harjoittelua

Tällä viikolla tehtiin 45 tuntia harjoittelua. Maanantaina ja tiistaina päästiin molemmat leikkaussaleihin ihmettelemään. Krista oli katsomassa lonkkaleikkausta, mikä oli todella mielenkiintoinen. Muuten ollaan päästy katsomaan esimerkiksi ERCP:tä. Tiistaina oltiin 11 tuntia sairaalalla. Päästiin olemaan CT:llä,ja opittiin myös paljon uutta. Nyt molemmat osaavat jo ainakin tehdä sinusten ja aivojen tutkimukset omatoimisesti (kunhan potilaan kanssa vaan löytyy yhteinen kieli :D). Keskiviikkona päästiin molemmat tekemään ensimmaiset mammografiat! Saatiin molemmat edes vähän tuntumaa hommaan. Perjantaina oli lakko, joten ei saatu työskennellä ollenkaan. Lakon tarkoituksena on saada työntekijöiden palkkoja paremmiksi.


Tällä viikolla oli jopa kaksi suomalaista potilasta! Portugalilaiset eivät ymmärrä suomesta sanaakaan, joten oli hauska katsoa heidän ilmeitään kun huudeltiin hengitysohjeita ja ohjattiin potilasta. Kävimme myös kääntämässä suomenkielistä sairaskertomusta englanniksi lääkärille. 








Ruoan saa lipukkeella hintaan 2,50 ja siihen kuuluu kaikki. Ruoka on aika usein mautonta ja vähän kylmää, mutta onneksi on jälkkäri! Pääruokavaihtoehtoja on aina 4, liha, kana, kala ja kasvis. Lisäksi ruokaan kuuluu aina keitto. Kyllä tällä mahan täyteen saa!

Yksi sairaalan työntekijä toi meille Passionhedelmän. Eipä oltu aikaisemmin sitä syöty. Sairaalassa on todella mukavaa henkilökuntaa, ja he tuovat aika usein ruokaa maisteltavaksi. Ollaan saatu maistella appelsiineja, kakkua ja pipareita. Maanantaina yksi työntekijä lupasi tuoda meille lounaaksi turskaa ja jälkkäriksi kakkua.



Vettä kaikki juovat puolentoista litran pulloista. Mekin siis. Alkaa tosin välillä ärsyttää, kun vettä joutuu kantamaan kaupasta koko ajan.





Työntekijät vaihtavat tauluun joka kuukausi uuden kuvan. Tällä kertaa tauluun pääsi yksi työntekijä, joka on viettänyt meidän kanssa paljon aikaa. Huomatkaa Klonkku! :D

Krista & Anna-Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti