torstai 12. tammikuuta 2017

Terkkuja Maltalta!

Sliema

Ensimmäinen viikko Maltalla takana ja hiljalleen alkaa naapurusto tulla tutuksi. Saavuttiin paikan päälle viime viikon torstaina ja mentiin lentokentältä suoraan koululle vaihtareiden infotilaisuuteen. Meitä on täällä yhdeksän röntgenhoitajaopiskelijaa eri puolilta Eurooppaa ja kaikki tuntuu olevan tosi innoissaan vaihdosta. 

Koulu alkoi tiistaina ja alkuun meille oli järjestetty kierros kampuksella ja sen jälkeen yleistä infoa sairaalasta ja sen käytännöistä. Joka viikko meillä on noin kolme päivää harjoittelua ja kaksi päivää koulua, mikä tuntuu hiukan hölmöltä. Harjoittelupaikka vaihtuu myös viikoittain, meikä aloitti luuhuoneessa ja Anni keuhkohuoneessa. 


Me löydettiin kämppä Sliemasta, n. 3 km päästä Mater Dein sairaalasta. Muut on ihmetelly, että kuinka me jaksetaan kävellä joka päivä sinne ja takasin, (varsinkin maltalaiset, ne on hyvin laiskoja ihmisiä) mutta bussilla menee noin saman verran aikaa, joten päätettiin olla reippaita. Tää asunto on ihan mukava ja viihtyisä, mutta aivan järkyttävän kylmä! "Lämpöpuhaltimetkin" päätti lopettaa toimintansa heti ekojen päivien jälkeen...

Sliema on Maltan "nykyaikaisin kaupunki", täällä on paljon hotelleja, ravintoloita sekä kauppoja. Täältä on myös lyhyt matka lautalla mm. Vallettaan (pääkaupunkiin) sekä kävellen Pacevilleen (bilekaupunki). Tähän mennessä ollaan jo eksytty muutamaan otteeseen, kun kummankin suuntavaisto on aivan olematonta luokkaa, mutta eiköhän paikat tule jo kohta ihan tutuiksi! Onni on google maps. 

 Terkuin Tiia 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti