maanantai 31. maaliskuuta 2014

Asuntoloista ja alkuviikoista



Asuntoloista ja alkuviikoista

Shanghaissa siis asumme isäntäoppilaitoksemme Shanghai Institute of Health Sciencesin kampuksella. Kampus on pieni mutta miellyttävä. Hieman huvittunutta kummastusta herättivät kampuksen ruoholla pönöttävät muoviset kivet, jotka soivat aina tunnin alkamisen ja loppumisen merkiksi ja joista aina aamuisin kuuluu syntikkamusiikkia, joka on kuin suoraan 90-luvun piirretyistä. Ruokaloita on kaksi, ja niistä saa aamiaista, lounasta ja iltaruokaa. Yksi ateria maksaa noin 10 yuania, eli sellaiset 1,2 euroa. Lisäksi ruokalarakennuksessa on smoothie/jääteekauppa sekä pieni kioski, josta voi ostaa kaikkea pientä tarpeellista (nuudeleita, keksejä, vettä).

                                                           Kaiutin kampuksella

                                                                  Kouluruoka-annos

 
Vaihto-opiskelijat asuvat huoneissaan joko yksin tai kaksin. Kahdelle ihmiselle huoneessa on reilustikin tilaa, mutta kiinalaiset opiskelijat asuvat samankokoisissa huoneissa kuuden hengen porukalla... Lämpötila kämpässä oli saapuessa viileän sään takia reilusti alle kaksikymmentä astetta. Lämmityslaite on onneksi ollut väsymätön, joskin matkalaukusta jääneitä äidin tekemiä villasukkia ehti tulla ikävä.
                         Kahden suomalaisvaihtarin huone. Sekaisempi puoli allekirjoittaneen
 
Yleisiä tiloja kerroksestamme löytyy suihku- ja WC-tilat, keittiö, aula, lounge-huone (jossa taulutelevisio, äänentoistojärjestelmä ja nojatuoleja) sekä luokkahuone. WC-tilat tarjosivat ehkä ensimmäisen isomman kulttuurishokin, vessat kun ovat kiinalaiseen tapaan reikä lattiassa -mallia. Muita suurempia shokkeja ei viileän lämpötilan lisäksi ole ollut. Saamissamme opiskelija-asuntolan säännöissä luki, että opiskelijat ovat myös omalta osaltaan vastuussa yleisten tilojen siistiydestä, joten pidimme jo ensimmäisenä viikonloppuna pienet siivoustalkoot.



                                                                            Keittiö
Suurin kolmesta asuntolarakennuksesta pimeän aikaan. Jokaisessa huoneessa asuu kuusi opiskelijaa. Laskes siitä.
 
Ensimmäisellä viikolla ohjelmassa oli orientaatiota ja oppitunteja, sekä paikallisten kanssa että vain meidän vaihtareiden kesken. Olemme opiskelleet mm. anatomiaa, kiinan kieltä, perinteistä kiinalaista yrttitietoa sekä akupunktiota ja kuppausta. Tulevaisuudessa viikko-ohjelmaan kuuluu neljä päivää harjoittelua sairaalassa ja yksi päivä koulua kampuksella.
                                      Akupunktio. Tässä hoidetaan niskan ja yläselän vaivoja.


           Kuivattua gekkoa. Jauhettua häntää voidaan käyttää astman hoidossa.

T. Jenni

(Huom! Kiinan tietoturvakäytäntöjen mukaisesti Jenni ei pääse käsiksi Blogger-palveluun)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti